EMAJÕE LAULIKUD

2023. aasta tõi Vilve Maidele kaks austavat laureaadi tunnustust

veebr., 2024
Vilve Maide - Kristjan TeedemaTartu Postimees

Vilve Maidele anti 15. veebruaril Tartumaa kultuuritegelaste autasustamisel 2023. aasta Kultuuripärli ja Tartu rahvakultuurikandja 2023 tiitlid.

Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupi 2023. aasta Kultuuripärli laureaat on Vilve Maide. Tunnustuse tutvustuses toodi välja, et Vilve on üle 20 aasta teinud Tartu, Tartumaa ja Eesti koorimaastikul kogu pühendumisega mõjusat tööd, mis on viinud Tartu koorid maailmakaardile ja tugevdanud kogu Eesti, aga eriti Tartu koorikultuuri ning inspireerinud lapsi ja noori oma kultuuri panustama, hoidma ja edasi viima.

Tartu aasta rahvakultuurikandja 2023 austav tiitel anti samuti Vilvele. Pühenduses toodi välja, et Vilve on võtnud oma südameasjaks kooride järelkasvu ja sellega kaasnevate traditsioonide elushoidmise. Ta hoolitseb selle eest, et laulurõõm inimestel ajas ei raugeks, vaid kasvaks. Vilve käe all alustavad laulmist mudilased, kes liiguvad lastekooridesse, edasi neidude ja naiskooridesse. Vilve toetab ka poistekoori noormehi, kellest kasvavad meeskooride lauljad.

Vilve ise ütleb, et saadud tunnustused on suureks tõukeks. "Kui aeg-ajalt tekib tunne, et ah, aitab küll, siis kultuurikandja ja Kultuuripärli tiitlid annavad jõu, rõõmu ja soovi edasi tegutseda. See annab suurt motivatsiooni, kui keegi sinu tööd märkab ja hindab.” Veel tunnustab Vilve omakorda kõiki, kes kultuuri ja noortega töötamisse igapäevaselt panustavad kella vaatamata ja ennast säästmata.

Tänusündmuse ülekanne on järelevaadatav veebis.


Fotod: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

 

Kirjutas: Ene Seidla

Toimetas. Riin Lisett Rei